Teraz jest Pt wrz 10, 2010 22:37

Reklama

Stwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Windows 7 
Autor Wiadomość
Flagellata

Post Windows 7
Mam 2 pytania :
1.Czy istnieje jakaś instalacja z xp do 7 bez utraty danych?
2.Czy po zainstalowaniu 7 będę musiał instalować wszystkie sterowniki od początku?

http://eu.spore.com/sporepedia/profile.cfm?sn=krulik8 (moje konto)
Proszę o komentarze
Nie wiem co myślicie , ale ja cały czas patrzę na forum ;)

Wt mar 02, 2010 19:32
Arthropoda

Gadu-Gadu: 9467036
Skype ID: ostek013
Post Re: Windows 7
Nie.
Tak.

Ale nie wiem czy coś się w tych systemach nie zmieniło... Tak to było za moich czasów...

Wt mar 02, 2010 21:55
Protista

Gadu-Gadu: 2518086
1. Po części tak. Wybierasz partycję, z której faktycznie wszystko znika, a pozostało zostają nienaruszone.
1.Tak

Cz mar 04, 2010 15:19
Flagellata

ok , dzięki za odpowiedzi

http://eu.spore.com/sporepedia/profile.cfm?sn=krulik8 (moje konto)
Proszę o komentarze
Nie wiem co myślicie , ale ja cały czas patrzę na forum ;)

Cz mar 04, 2010 21:04
Arthropoda

Gadu-Gadu: 819089
Teraz nie opłaca się przechodzić na windows 7. Żadne gry na nim nie działają(Jak na Viscie z resztą też.)

Ja poczekam sobie jeszcze kilka lat, a może zmienie na 7, ale coś jej nie ufam... Pewnie następne dziadostwo jak Vista...

So mar 06, 2010 16:57
Moderator
Moderator

Skype ID: k_rolik_
Bluearga nie rozśmieszaj mnie. Podaj mi przykład jakiejś gry, która na Viscie nie działa. Na 7 i na Viscie możesz grać w praktycznie wszystko. No może gry sprzed 10 lat będą stawiać opór, ale i to powinno dać się rozwiązać odpalając w trybie zgodności. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem gry, która by mi nie chciała działać z powodu tego, że używam Visty. No dobra, ze dwie flashówki odmówiły współpracy...

Moi znajomi mają Windowsa 7 i są bardzo z niego zadowoleni. I to nie jacyś tam ludzi, którym wystarczy cokolwiek, byleby tylko działało, a tacy, którzy mają konkretne wymagania w stosunku do oprogramowania. I nie nazywaj Visty dziadostwem, dopóki się z nią nie zapoznasz ;)

So mar 06, 2010 17:40
Chordata

Gadu-Gadu: 6339072
Tlen: Guauldenos@tlen.pl
Cytuj:
Podaj mi przykład jakiejś gry, która na Viscie nie działa.

Black&White, ale to jeden z wyjątków, jak sam powiedziałeś- gra sprzed równo dziesięciu lat.

So mar 06, 2010 18:54
Arthropoda

Luik napisał(a):
Bluearga nie rozśmieszaj mnie. Podaj mi przykład jakiejś gry, która na Viscie nie działa. Na 7 i na Viscie możesz grać w praktycznie wszystko. No może gry sprzed 10 lat będą stawiać opór, ale i to powinno dać się rozwiązać odpalając w trybie zgodności. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem gry, która by mi nie chciała działać z powodu tego, że używam Visty. No dobra, ze dwie flashówki odmówiły współpracy...

Moi znajomi mają Windowsa 7 i są bardzo z niego zadowoleni. I to nie jacyś tam ludzi, którym wystarczy cokolwiek, byleby tylko działało, a tacy, którzy mają konkretne wymagania w stosunku do oprogramowania. I nie nazywaj Visty dziadostwem, dopóki się z nią nie zapoznasz ;)

Miałam Viste, więc ja znam ;) Java w ogóle na niej nie działała, FF się tnęło, a robienie przelewów bankowych było praktycznie niewykonalne.

Gry nie działające: Jurassic Park: Operation Genesisi, Zoo Tycoon 2(Oprócz dodatku Wymarłe Gatunki) oraz WildlifePark 2 (Tutaj była ponoć wina producenta i, że już to naprawili w jakimś patchu.)

Reszty gier nie instalowałam, bo tata się wkurzył i Vista runęła z 4 piętra ku betonowej drodze... Taki był jej koniec [*]

N mar 07, 2010 11:12
Moderator
Moderator

Bluearga napisał(a):
Java w ogóle na niej nie działała, FF się tnęło, a robienie przelewów bankowych było praktycznie niewykonalne.
Cóż windowsem trzeba się umieć posługiwać... nie mam żadnego z tych problemów. Nawet w śladu po nich. I co to znaczy, że przelewów nie dało się robić :O

Jakimiś starociami mi tu rzucasz. A próbowałaś odpalać w trybach zgodności? Większość gier które stwarzają trudności, da się w ten sposób odpalić.

N mar 07, 2010 11:49
Redaktor
Redaktor

Gadu-Gadu: 7135601
Blue, sam mam od jakiegoś czasu 7 i jestem zadowolony. Faktycznie kilku gierek nie jestem w stanie włączyć (stare, dobre WWP, Bitwa o Śródziemie 2, itp) i niestety tryb zgodności nic nie zmienia (chyba, że źle go odpalam ale wątpię), ale poza tym wszystko dobrze. W jakim sensie nie działa ci Java? Bo nie romzumiem twoich zarzutów. Na Visicie też wszysto jest dobrze (tak, mam też Vistę). A to że FF się tnie to nie wina Visty tylko słabego łącza (ew. baaaardzo słabego kompa). Ale z przelewami już przegięłaś. Co ma działanie strony czy programu do przelewów wspólnego z systemem.

P.S. A koniec twojej Visty jakiś zbyt nieprawdopodobny. Normalni ludzie nie niszczą płyt za kilka stów.

Ostatnio edytowano N mar 07, 2010 22:00 przez Raddeo, łącznie edytowano 1 raz

N mar 07, 2010 13:27
Annelida

Ja także miałem vistę i wszystko ładnie śmigało. Nie rozumiem jak może nie działac java, ale w każdym razie to nie wina visty. Wszystkie gry śmigały po za moim ukochanym age of empires 2 xD

N mar 07, 2010 13:37
Administrator
Administrator

Gadu-Gadu: 7517994
Jeśli Java nie działa to znaczy że trzeba duszyć rupę i zainstalować wirtualną maszynę, bo to język interpretowany, nie kompilowany.

N mar 07, 2010 22:03
Moderator
Moderator

Ze styczności z W7 jaką miałem dotychczas u kilku znajomych i ich relacji wynika, że to całkiem sprawny system. Co do zarzutów na Vistę, to trzeba trochę przy niej popracować i śmigają gierki tak stare jak Settlers I z 1993r. B&W także ładnie mi śmigał, choć nawet przy nim nic nie dłubałem. ;-)

Obrazek

N mar 07, 2010 22:20
Moderator
Moderator

Ibran napisał(a):
śmigają gierki tak stare jak Settlers I z 1993r.
Potwierdzam, sam w to grałem na Viscie :D
Co do 7 to z relacji kumpli i z mojej własnej z tym Windowsem styczności stwierdzam, że gdyby nie oryginalna vista, którą mimo wszystko kupiłem nie tak znowu dawno (bo razem z kompem) to już bym się na 7 przesiadł.

N mar 07, 2010 22:26
Arthropoda

Raddeo napisał(a):
Blue, sam mam od jakiegoś czasu 7 i jestem zadowolony. Faktycznie kilku gierek nie jestem w stanie włączyć (stare, dobre WWP, Bitwa o Śródziemie 2, itp) i niestety tryb zgodności nic nie zmienia (chyba, że źle go odpalam ale wątpię), ale poza tym wszystko dobrze. W jakim sensie nie działa ci Java? Bo nie romzumiem twoich zarzutów. Na Visicie też wszysto jest dobrze (tak, mam też Vistę). A to że FF się tnie to nie wina Visty tylko słabego łącza (ew. baaaardzo słabego kompa). Ale z przelewami już przegięłaś. Co ma działanie strony czy programu do przelewów wspólnego z systemem.

P.S. A koniec twojej Visty jakiś zbyt nieprawdopodobny. Normalni ludzie nie niszczą płyt za kilka stów.

Przelewy robi się przez Java... Nie działa Java, nie działa przelew.

Co do Wyrzucenia Visty - tak właśnie skończyła. Kto powiedział, że nie jesteśmy bogaci? Ale tak na serio, to tata oddal ją do sklepu i zwrócili kasę.

Laptop jest bardzo dobry... Nawet WoW na nim działa(WOW! xD) więc nie jest zły. Poza tym teraz mamy Windowsa na łapie i jakoś wszystko działa...

So mar 13, 2010 12:46
Stwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona