|
Teraz jest Pt wrz 10, 2010 22:37
|
| Autor |
Wiadomość |
|
krulik23
Flagellata
Dołączył: Pn paź 13, 2008 20:54 Posty: 49 Lokalizacja: Warszawa
|
 Windows 7
Mam 2 pytania : 1.Czy istnieje jakaś instalacja z xp do 7 bez utraty danych? 2.Czy po zainstalowaniu 7 będę musiał instalować wszystkie sterowniki od początku?
_________________ ideą naszej ery jest żyć w plusie i mówić heyah do samych swoich
http://eu.spore.com/sporepedia/profile.cfm?sn=krulik8 (moje konto) Proszę o komentarze Nie wiem co myślicie , ale ja cały czas patrzę na forum
|
| Wt mar 02, 2010 19:32 |
|
 |
|
Ostek13
Arthropoda
Dołączył: Śr cze 18, 2008 19:00 Posty: 155 Lokalizacja: Gdzieś tam daleko... Gadu-Gadu: 9467036 Skype ID: ostek013
|
 Re: Windows 7
Nie. Tak.
Ale nie wiem czy coś się w tych systemach nie zmieniło... Tak to było za moich czasów...
| Wt mar 02, 2010 21:55 |
|
 |
|
diablo998
Protista
|
1. Po części tak. Wybierasz partycję, z której faktycznie wszystko znika, a pozostało zostają nienaruszone. 1.Tak
| Cz mar 04, 2010 15:19 |
|
 |
|
krulik23
Flagellata
Dołączył: Pn paź 13, 2008 20:54 Posty: 49 Lokalizacja: Warszawa
|
ok , dzięki za odpowiedzi
_________________ ideą naszej ery jest żyć w plusie i mówić heyah do samych swoich
http://eu.spore.com/sporepedia/profile.cfm?sn=krulik8 (moje konto) Proszę o komentarze Nie wiem co myślicie , ale ja cały czas patrzę na forum
|
| Cz mar 04, 2010 21:04 |
|
 |
|
Bluearga
Arthropoda
Dołączył: Pn lip 07, 2008 16:10 Posty: 239 Lokalizacja: Piekło Gadu-Gadu: 819089
|
Teraz nie opłaca się przechodzić na windows 7. Żadne gry na nim nie działają(Jak na Viscie z resztą też.)
Ja poczekam sobie jeszcze kilka lat, a może zmienie na 7, ale coś jej nie ufam... Pewnie następne dziadostwo jak Vista...
| So mar 06, 2010 16:57 |
|
 |
|
Luik
Moderator
Dołączył: So kwi 07, 2007 19:26 Posty: 1516 Lokalizacja: Pruszków (pod Warszawą) Skype ID: k_rolik_
|
Bluearga nie rozśmieszaj mnie. Podaj mi przykład jakiejś gry, która na Viscie nie działa. Na 7 i na Viscie możesz grać w praktycznie wszystko. No może gry sprzed 10 lat będą stawiać opór, ale i to powinno dać się rozwiązać odpalając w trybie zgodności. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem gry, która by mi nie chciała działać z powodu tego, że używam Visty. No dobra, ze dwie flashówki odmówiły współpracy... Moi znajomi mają Windowsa 7 i są bardzo z niego zadowoleni. I to nie jacyś tam ludzi, którym wystarczy cokolwiek, byleby tylko działało, a tacy, którzy mają konkretne wymagania w stosunku do oprogramowania. I nie nazywaj Visty dziadostwem, dopóki się z nią nie zapoznasz 
| So mar 06, 2010 17:40 |
|
 |
|
gua`uld
Chordata
Dołączył: Pt mar 30, 2007 21:49 Posty: 893 Lokalizacja: kanalizacja Gadu-Gadu: 6339072 Tlen: Guauldenos@tlen.pl
|
Cytuj: Podaj mi przykład jakiejś gry, która na Viscie nie działa. Black&White, ale to jeden z wyjątków, jak sam powiedziałeś- gra sprzed równo dziesięciu lat.
| So mar 06, 2010 18:54 |
|
 |
|
Bluearga
Arthropoda
Dołączył: Pn lip 07, 2008 16:10 Posty: 239 Lokalizacja: Piekło Gadu-Gadu: 819089
|
Luik napisał(a): Bluearga nie rozśmieszaj mnie. Podaj mi przykład jakiejś gry, która na Viscie nie działa. Na 7 i na Viscie możesz grać w praktycznie wszystko. No może gry sprzed 10 lat będą stawiać opór, ale i to powinno dać się rozwiązać odpalając w trybie zgodności. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem gry, która by mi nie chciała działać z powodu tego, że używam Visty. No dobra, ze dwie flashówki odmówiły współpracy... Moi znajomi mają Windowsa 7 i są bardzo z niego zadowoleni. I to nie jacyś tam ludzi, którym wystarczy cokolwiek, byleby tylko działało, a tacy, którzy mają konkretne wymagania w stosunku do oprogramowania. I nie nazywaj Visty dziadostwem, dopóki się z nią nie zapoznasz  Miałam Viste, więc ja znam  Java w ogóle na niej nie działała, FF się tnęło, a robienie przelewów bankowych było praktycznie niewykonalne. Gry nie działające: Jurassic Park: Operation Genesisi, Zoo Tycoon 2(Oprócz dodatku Wymarłe Gatunki) oraz WildlifePark 2 (Tutaj była ponoć wina producenta i, że już to naprawili w jakimś patchu.) Reszty gier nie instalowałam, bo tata się wkurzył i Vista runęła z 4 piętra ku betonowej drodze... Taki był jej koniec [*]
| N mar 07, 2010 11:12 |
|
 |
|
Luik
Moderator
Dołączył: So kwi 07, 2007 19:26 Posty: 1516 Lokalizacja: Pruszków (pod Warszawą) Skype ID: k_rolik_
|
Bluearga napisał(a): Java w ogóle na niej nie działała, FF się tnęło, a robienie przelewów bankowych było praktycznie niewykonalne. Cóż windowsem trzeba się umieć posługiwać... nie mam żadnego z tych problemów. Nawet w śladu po nich. I co to znaczy, że przelewów nie dało się robić :O Jakimiś starociami mi tu rzucasz. A próbowałaś odpalać w trybach zgodności? Większość gier które stwarzają trudności, da się w ten sposób odpalić.
| N mar 07, 2010 11:49 |
|
 |
|
Raddeo
Redaktor
Dołączył: Pn paź 22, 2007 15:57 Posty: 279 Gadu-Gadu: 7135601
|
Blue, sam mam od jakiegoś czasu 7 i jestem zadowolony. Faktycznie kilku gierek nie jestem w stanie włączyć (stare, dobre WWP, Bitwa o Śródziemie 2, itp) i niestety tryb zgodności nic nie zmienia (chyba, że źle go odpalam ale wątpię), ale poza tym wszystko dobrze. W jakim sensie nie działa ci Java? Bo nie romzumiem twoich zarzutów. Na Visicie też wszysto jest dobrze (tak, mam też Vistę). A to że FF się tnie to nie wina Visty tylko słabego łącza (ew. baaaardzo słabego kompa). Ale z przelewami już przegięłaś. Co ma działanie strony czy programu do przelewów wspólnego z systemem.
P.S. A koniec twojej Visty jakiś zbyt nieprawdopodobny. Normalni ludzie nie niszczą płyt za kilka stów.
Ostatnio edytowano N mar 07, 2010 22:00 przez Raddeo, łącznie edytowano 1 raz
|
| N mar 07, 2010 13:27 |
|
 |
|
etahel
Annelida
Dołączył: Cz lip 16, 2009 20:46 Posty: 102 Lokalizacja: nie pływa a jednak Łódź
|
Ja także miałem vistę i wszystko ładnie śmigało. Nie rozumiem jak może nie działac java, ale w każdym razie to nie wina visty. Wszystkie gry śmigały po za moim ukochanym age of empires 2 xD
| N mar 07, 2010 13:37 |
|
 |
|
Rafio
Administrator
Dołączył: Cz gru 07, 2006 20:14 Posty: 1252 Lokalizacja: Wrocław Gadu-Gadu: 7517994
|
Jeśli Java nie działa to znaczy że trzeba duszyć rupę i zainstalować wirtualną maszynę, bo to język interpretowany, nie kompilowany.
| N mar 07, 2010 22:03 |
|
 |
|
Ibran
Moderator
|
Ze styczności z W7 jaką miałem dotychczas u kilku znajomych i ich relacji wynika, że to całkiem sprawny system. Co do zarzutów na Vistę, to trzeba trochę przy niej popracować i śmigają gierki tak stare jak Settlers I z 1993r. B&W także ładnie mi śmigał, choć nawet przy nim nic nie dłubałem. 
_________________ An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded... The fear of loss is a path to the Dark Side... Train yourself to let go of everything you fear to lose. http://www.ipl.fora.pl
|
| N mar 07, 2010 22:20 |
|
 |
|
Luik
Moderator
|
Ibran napisał(a): śmigają gierki tak stare jak Settlers I z 1993r. Potwierdzam, sam w to grałem na Viscie Co do 7 to z relacji kumpli i z mojej własnej z tym Windowsem styczności stwierdzam, że gdyby nie oryginalna vista, którą mimo wszystko kupiłem nie tak znowu dawno (bo razem z kompem) to już bym się na 7 przesiadł.
| N mar 07, 2010 22:26 |
|
 |
|
Bluearga
Arthropoda
|
Raddeo napisał(a): Blue, sam mam od jakiegoś czasu 7 i jestem zadowolony. Faktycznie kilku gierek nie jestem w stanie włączyć (stare, dobre WWP, Bitwa o Śródziemie 2, itp) i niestety tryb zgodności nic nie zmienia (chyba, że źle go odpalam ale wątpię), ale poza tym wszystko dobrze. W jakim sensie nie działa ci Java? Bo nie romzumiem twoich zarzutów. Na Visicie też wszysto jest dobrze (tak, mam też Vistę). A to że FF się tnie to nie wina Visty tylko słabego łącza (ew. baaaardzo słabego kompa). Ale z przelewami już przegięłaś. Co ma działanie strony czy programu do przelewów wspólnego z systemem.
P.S. A koniec twojej Visty jakiś zbyt nieprawdopodobny. Normalni ludzie nie niszczą płyt za kilka stów. Przelewy robi się przez Java... Nie działa Java, nie działa przelew. Co do Wyrzucenia Visty - tak właśnie skończyła. Kto powiedział, że nie jesteśmy bogaci? Ale tak na serio, to tata oddal ją do sklepu i zwrócili kasę. Laptop jest bardzo dobry... Nawet WoW na nim działa(WOW! xD) więc nie jest zły. Poza tym teraz mamy Windowsa na łapie i jakoś wszystko działa...
| So mar 13, 2010 12:46 |
|
 |
|